tirsdag 21. april 2009

Gæren eller bare gal? Livet ombård..

Ting som gjør livet ombård på en seismikk båt litt mer spennende / gjør deg gæren i huet..

1. Uforutsette ting. Nye ting skjer hele tiden. Streamere blir ødelagt (en av søster skipene til Challenger fikk akkurat en av streamerene revet av da en hai beit over den..), fiskeutstyr - 2x2m store, sikkert 100kg bambusflåter med enorme mengder fiskenett fullt av illeluktende barnacles med GPS sendere av alle ting, surret fast i streamere og frontauene på streamerene. Vi har vel plukket opp 4-5 av disse. En som førte til 30timers produksjonsstans... Plutselig forferdelig uvær, lyn og torden ute i mini liten Work boat.. Regn dråpene var seriøst så store at det gjorde vondt å bli truffet. (ikke så veldig morsomt med 30knops vind, null sikt og lyn og torden rett over oss heller, men vi overlevde!)

2. Rare rare merkelige samtaleemner i instrumentrommet. Trodde det skulle bli mye matcho og manneprat men topics flyr fra det ene totalt usannsynlige emne til det andre. Et lite utvalg: Shopping, hvor mye samtlige hater å shoppe, hvor grusomt det er å shoppe med dama.. bryllup (!!) - hvor mye man skal bruke, hvor og hva.. frisører, familie - livet før kjæreste vs livet etter, (tro meg det er stoooor forskjell, vi snakker spise macaroni and cheese rett fra gryta - leve med kun et håndkle og tørke seg med avispapir til det normale mennesker kaller verdig levestandard.. Hvem som er mest fashion ombord, manly things (hvem som eier den mest mannlige tingen og hvem som har gjort mest mandige ting, bruke motorsag er høyt på lista), store trær i hagen og om de er store nok til å gå på uten at det brekker, ape som kjeledyr/seismikk arbeider, hvem er mest hårete ombord, ting som er mindre enn en av guttene sine tå (litt lang tå, men likevel!), hvor langt kan man sparke en bunny (kom frem til dette spørsmålet etter å ha diskutert mest flaue animal attack, Napoleon ble vist ei gang angrepet av en stor flokk sultne kaniner)(estimert lengde er ca 50m), hvem har brukket flest bein i kroppen (kuleste brudd), peanutbutter eller jam, hvem eier den kuleste tingen (vistnok en kaffemaskin som er skikkelig design..), jente potions (hårprodukter, sminke etc), seismikk make-over. etc etc...

3. Merkelig merkelig merkelig musikk!! Vi sitter ca +- 8stk i instrumentrommet, jeg er eneste jenta, og når jeg faktisk må be om vi ikke kan slippe å høre Cindy Lauper - "Girls just wanna have fun", for tredje gang på en dag..
Andre hotte artister og musikk er eeeevig 70-80-talls, har hørt Barbie Girl, Ace of Base, Vanilla Sky - Ice, Odd Nordstuga,Madonna i alle tidsepoker, Vengaboys.. U name it!

Konklusjon: Merkelig, interessant, spennende og til å bli smågæren av.

1 kommentar:

  1. Er Berryman chief på den turen her eller er det neste gang at Ben har pappa-leave?

    SvarSlett